vineri, 28 noiembrie 2008

Correa de Nord - o tara izolata . (foto)

O tara frumoasa dar care din pacate din cauza sistemului nu poate arata lumii intregi frumusetile ei.

Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democratică a Coreei, este un statpeninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) şi Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră). Această ultimă frontieră este constituită în zona demilitarizată. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontieră terestră cu ea, dar sunt despărţite de Marea Japoniei.

Partidului Muncitorilor din Korea este la putere din 1948. Kim Jong-il este Secretar General al partidului şi liderul suprem al ţării. (wikipedia)

Correa de Nord este o tara in care cetatenii ei nu au voie sa paraseasca tara, nu au voie sa detina un telefon mobil, nu au internet, televizoarele receptioneaza doar posturile oficiale de stat, sunt locuri in care cetatenii simpli nu au dreptul sa circule decat cu un anume "permis" obtinut de la autoritati... si multe alte lucruri care oamenilor din tarile libere li se par esentiale supravietuirii.

Oamenii sunt obligati sa iasa la diferite evenimente amintind romanilor de 23 august, coregrafii pe stadion facute cu o precizie incredibila.

In schimb sistemul Nord Correan a construit foarte multe cladiri si monumente impresionante.

joi, 20 noiembrie 2008

Cele mai usoare ecuatii matematice (funny)



Ecuatia 1
Omul = mancat + dormit + munca + distractie
Magar = mancat + dormit

Atunci:
Omul = magar + munca + distractie

Deci:
Omul - distractie = magar + munca

In alte cuvinte:
Omul care nu stie sa se distreze = Magar la munca

Ecuatia 2


Barbat = mancat + dormit + castig bani
Magar = mancat + dormit

Atunci
Barbat = Magar + castig bani

Deci
Barbat - castig bani = Magar

In alte cuvinte:
Barbatul care nu castiga bani = Magar

Ecuatia 3


Femeia = mancat + dormit + cheltuiala
Magarul = mancat + dormit

Atunci
Femeia = Magar + cheltuiala

Deci
Femeia - cheltuiala = Magar

In alte cuvinte
Femeia care nu cheltuie = Magar

Daca includem:


ecuatia 2 in ecuatia 3
Barbatul care nu castiga bani = Femeia care nu cheltuie

Deci, Barbatul castiga pentru a nu lasa Femeia sa devina Magar (Postulatul 1)

Si, Femeia cheltuie pentru a nu lasa Barbatul sa devina Magar (Postulatul 2)

Deci avem,
Barbat + Femeie = Magar + castig bani + Magar + cheltuiala

Atunci din postulatele 1 si 2 putem trage concluzia:
Barbatul + Femeia = 2 Magari care traiesc fericiti impreuna

luni, 17 noiembrie 2008

Catalin Zmarandescu Vs Tolea

Intr-un meci de wu-shu din 2007, Catalin Zmarandescu a dat recital. Acesta a intervenit in lupta dintre Tolea Ciumac si unul din luptatorii de la clubul Steaua Wu-shu. Imaginile spun totul...

miercuri, 12 noiembrie 2008

Orori ce se petrec anual in Insulele Feroe (Foto)

Acest crunt masacru este opera unor tineri care participa la el pentru a demonstra ca au devenit adulti (!!). Este absolut incredibil ca nu se poate face nimic pentru ca aceasta barbarie sa inceteze. O barbarie savarsita impotriva lui "Calderon", un delfin extrem de inteligent, care obisnuieste sa se apropie de oameni din curiozitate.







Scurt istoric al tarii: Insulele Feroe (sau Insulele Faroe, în feroeză: Føroyar, însemnând "Insulele Oilor",
daneză: Færøerne) sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoţia, Norvegia şi Islanda. Sunt o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948 şi, de-a lungul anilor, au preluat controlul asupra majorităţii problemelor de stat, exceptând apărarea (nu deţin o armată proprie organizată, care rămâne responsabilitatea Danemarcei, cu excepţia unei mici poliţii şi a Pazei de Coastă) şi relaţiile externe.


duminică, 9 noiembrie 2008

Asigurarea obligatorie a locuintelor intra in vigoare din 2009

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Legea reglementeaza conditiile asigurarii obligatorii a locuintelor aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice si raporturile dintre asigurat si asigurator, precum si drepturile si obligatiile fiecarei parti la contractul de asigurare obligatorie a
locuintelor.

De asemenea, actul normativ creeaza cadrul legal pentru constituirea, atributiile, organizarea si functionarea Poolului de
Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale.

Legea defineste dezastrul natural ca fiind: cutremur de pamant, alunecari de teren sau inundatii, daca se manifesta ca fenomene naturale. Despagubirile se vor acorda atat pentru daunele produse ca efect direct al producerii dezastrului natural, cat si pentru daunele aparute ca efect indirect, prin cauze generate de producerea dezastrului natural.

Sub incidenta proiectului de lege nu intra anexele si dependintele care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata, si nici bunurile din interiorul locuintei.

20.000 de euro, despagubire maxima

Potrivit legii, suma asigurata obligatoriu, adica suma asigurata ce poate fi acordata, este echivalentul in lei a 20.000 Euro pentru fiecare locuinta de tip A (constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si a 10.000 Euro, pentru fiecare locuinta de tip B (constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Prima obligatorie (suma de bani pe care o plateste proprietarul unei locuinte, in calitatea sa de asigurat, ori imputernicitul, contractantul sau reprezentantul legal al acestuia, in scopul contractarii unei asigurari de locuinte) reprezinta echivalentul in lei a 20 Euro pentru locuintele de tip A si, respectiv, a 10 Euro pentru locuintele de tip B. Polita de asigurare va fi valabila pe o perioada de 12 luni, cu incepere de la ora zero a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima obligatorie.

In cazul constructiilor cu destinatie de locuinta aflate in coproprietate, se va incheia cate un singur contract de asigurare obligatorie, pentru fiecare astfel de constructie in parte, indiferent de numarul coproprietarilor. In acest caz, se va plati o singura prima obligatorie iar procentul din aceasta, datorat de fiecare persoana coasigurata, se stabileste in raport de cota-parte din coproprietate care revine persoanei respective.

Aplicare din 2009

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor va intra in vigoare la 120 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Normele metodologice de aplicare se vor aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in termen de 90 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Potrivit legii, incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea acesteia, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale.

________

Legea, in forma trimisa la promulgare, poate fi vizualizata integral aici.

marți, 4 noiembrie 2008

Adrenalina romaneasca


REALITATEA.NET - Un tânăr s-a agăţat de o maşină şi a mers pe parbriz mai bine de 100 de metri în Galaţi - VEZI VIDEOce

Cascadoria a fost filmată cu camera radar a unui echipaj de poliţie. Oamenii legii nu au avut ce să le facă, pentru că nu au la dispoziţie nicio lege pe baza căreia să-i amendeze.

Poliţiştii au putut doar să-i sfătuiască părinteşte, pe cei doi tineri teribilişti, ca pe viitor să nu repete experienţa doarece riscă să îşi piardă viaţa.
Sursa:Realitatea

duminică, 2 noiembrie 2008

Drama unui fotbalist

Drama lui Viorel Turcu, fostul jucător din anii ‘80 de la FC Olt, FC Argeş, Dinamo şi Steaua, a început în 1996. Atunci, după ce s-a operat de un chist pancreatic, s-a pricopsit cu un diabet. După un accident banal la talpa piciorului drept, a făcut o infecţie, care, pe fondul bolii, s-a infectat. După o serie de patru operaţii, verdictul a fost necruţător. Singura soluţie era amputarea.

Cine este Viorel Turcu

- a jucat pentru FC Argeş 1975-1982
- la Steaua 1982-1985 şi 1987
- la Dinamo, în 1984
-a mai jucat la FC Olt, UTA, Zimbrul Chişinău, Szarvas (Ungaria)
- are peste 300 de meciuri în Divizia A şi a marcat peste 40 de goluri
- a fost selecţionat de 10 ori la naţională
- din 1987 a devenit antrenor

Fostul fotbalist, fostul component al naţionalei României, a trecut prin chinuri cumplite. “M-am chinuit îngrozitor. Aproape că am clacat. Şi fizic şi psihic. Slăbisem îngrozitor şi ajunsesem ca un cadavru. Alături de mine suferea şi familia mea. Uite, Camelia, soţia mea, a ajuns şi ea, acum, în spital. A făcut o cădere de calciu”.

A fost operat acum mai puţin o lună, la Spitalul Colentina. Piciorul i-a fost tăiat de la jumătatea gambei. “Am fost anesteziat numai de la brâu în jos. Când am auzit freza, am crezut că înnebunesc. În ziua aia Sara, căţeaua mea pitbull, pe care o am de opt ani, s-a agitat continuu acasă. Acum nu se mai dezlipeşte de mine şi stă numai lângă ciotul meu”.

Acum, Viorel e în plin proces de recuperare fizică. Face singur exerciţii acasă. Nu-şi permite să meargă la fizioterapeut. Soţia este în spital, iar băiatul lui, Cătălin, din salariul lui de proaspăt jandarm, nu poate suporta cheltuieli suplimentare. Medicamentele costă şi aşa o groază de bani. “De câteva zile am început să ies şi eu afară, în cârje”, ne spune Viorel. Dar tristeţea cea mai mare vine tot de la faptul că a fost uitat de majoritatea prietenilor săi. Şi pe vremuri, când nu avea probleme de sănătate, Viorel avea mulţi.

Bumbescu i-a rămas alături

Marea supărare a lui Viorel este că mai toţi prietenii şi foştii colegi de pe la echipele la care a jucat l-au uitat. Se simte părăsit. Nu vrea să dea anume. “Se ştiu ei”, zice el trist. L-au sunat însă oameni care chiar l-au surprins. Ion Motoc, Cornel Drăguşin.

Cel care i-a fost, însă, tot timpul alături, şi care îi este şi vecin, la doi paşi de stadionul Steaua, a fost “colonelul”, Adrian Bumbescu, fostul coechipier de la Steaua. “Este mare păcat. Nu l-a mai căutat mai nimeni. Şi doar se ştie ce a păţit. Bine, hai, că nu puteau să-l ajute material. Dar măcar un telefon, acolo, să vadă cum se simte omul... Doar au jucat împreună, au fost colegi... E trist, foarte trist”.

Sursa: CliCK