luni, 29 decembrie 2008

Mama lui Emil ( funny)

O bătrână mică,
care are fiul
cât un puştiulică
plange si suspina dupa Emilica.
Căci la guvernare
fiul ei iubit a plecat aseară
şi n-a mai venit.
Celularul sună noaptea jumătate.
Nu-i semnal, şi totuşi:
- Oare cine-i, frate?
- Eu sunt, bună maică,
fiul tău dorit,
n-a mai mers Taromu'
şi n-am mai venit.
Sun din Capitală,
voi fi premier.
M-a numit chiar Zeus,
primul timonier..
Căpi­tan e dânsu',
e ca la armată.
Mica mea oştire
va fi sfărâma­tă.
Vine criza, foamea,
oamenii mă-njur.
L-am servit pe dânsu',
m-a mâncat în cur.
- Ce spui tu,
străine?
Emil e departe,
cică de
Băsescu
nu se mai desparte.
Am crezut că-i glumă,
dar era să mor.
L-am văzut aseară
la televizor.
Emil e cuminte,
nu e derbedeu.
De eşti tu acela,
nu-ţi sunt mamă eu!
Lasă-mă cu Zeus,
fincă omul chel
se joacă cu tine
cum do­reşte el.
Te-a numit pe tine
după Stolojan.
Crezi că e pe bune?
Te-a luat de fazan.
Am vorbit cu tac-tu,
ascultă-l pe moş:
după tine vine
Leana lu' Cocoş.
Du-te la Bă­sescu,
fă-i un ultim sluj,
apoi ia Taromu',
să te-ntorci la Cluj!



vineri, 19 decembrie 2008

Romania mai pierde un proces pentru tratamente degradante si inumane



Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronuntat marti in doua cauze impotriva Romaniei, obligand statul roman la plata unor despagubiri de aproape 50.000 euro.

Rupa vs. Romania (nr. 58478/00)

Reclamantul Vili Rupa, este cetatean roman, s-a nascut in anul 1973 si locuieste in municipiul Hunedoara.

Vili Rupa s-a adresat CEDO, acuzand statul roman pentru tratamentele degradante la care a fost supus in timpul detentiei din perioada ianuarie-martie 1998 si pentru faptul ca a fost arestat de doua ori in conditii inadecvate in cadrul sectiilor de politie din Hunedoara si Deva.

De asemenea, reclamantul acuza lipsa unei investigatii efective din partea organelor de politie si imposibilitatea de a obtine despagubiri pentru tratamentul degradant la care a fost supus.

Plangerea acestuia invoca articolul nr. 3 din Conventie (interzicerea torturii), articolul 5 (dreptul la libertate si la siguranta), articolul 6 (dreptul al un proces echitabil) , articolul 8 (dreptul al respectarea vietii private si de familie), articolul 13 (dreptul la un recurs efectiv) si articolul 34 (dreptul la cerere individuala).

Curtea a hotarat, in unanimitate, ca a avut loc incalcarea articolelor invocate de reclamant, cu exceptia articolului nr. 34 privind dreptul la cerere individuala.

In acest sens, CEDO a decis despagubirea reclamantului cu suma de 30.000 euro pentru daune morale si cu 11.374 euro pentru cheltuielile de judecata.


Sergiu Popescu vs. Romania (nr. 4234/04)


Reclamantul Sergiu Popescu este cetatean roman, s-a nascut in anul 1937 si locuieste in Pitesti.

Sergiu Popescu acuza statul roman pentru faptul ca o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care era achitat, a fost casata ca urmare a demersurilor Procurorului general, fiind apoi condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii.

Plangerea lui invoca articolul 6, punctul 1 al Conventiei (dreptul la un proces echitabil), articolul 13 (dreptul la un recurs efectiv) si articolul 4 din cadrul protocolului nr 7 (dreptul de a nu fi judecata sau pedepsit de doua ori) .

In aceasta cauza, Curtea a constat incalcarea drepturilor prevazute in articolele invocate de reclamant si a decis despagubirea acestuia cu suma de 5000 de euro pentru daune morale si financiare, la care se adauga suma de 400 euro pentru cheltuieli de judecata.
Sursa:Avocat

Autor: Anca Dumitrescu


miercuri, 3 decembrie 2008

Interviu incendiar Adi Despot ((video))

19% dintre autovehiculele second-hand din UE, respinse de RAR


In luna noiembrie, Registrul Auto Roman (RAR) a respins peste 19% dintre autovehiculele second-hand, importate din Uniunea Europeana.

RAR a inregistrat, luna trecuta, aproximativ 51.000 prestatii la nivel national din care au fost admise peste 41.000 de autovehicule. De asemenea, RAR a respins 9.492 de autovehicule, reprezentand 19% din totalul masinilor cumparate la mana a doua.

Peste 3.100 dintre acestea au fost respinse din cauza problemelor la sistemul franare, in timp ce 1.100 de vehicule au fost respinse pe probleme de poluare, iar peste 750 de vehicule aveau probleme la sistemul de directie.

Numarul masinilor respinse a crescut cu aproximativ 500 de unitati fata de luna octombrie, cand peste 44.000 autovehicule au fost admise, iar aproape 9.000 nu au trecut de testarea RAR.

De la inceputul anului si pana acum, numarul autovehiculelor respinse de RAR a crescut semnificativ. Astfel, daca in luna ianuarie au fost respinse aproximativ 1650 de vehicule, in luna iulie peste 4400 nu au trecut de testarea RAR, urmand ca in noiembrie, numarul acestora sa se dubleze, depasind 9400 de masini respinse.

Aceste cifre se explica si prin faptul ca importurile de masini second-hand au crescut de la 1 iulie, cand a fost introdusa taxa de poluare pentru autovehicule, cu o valoare mai mica in cazul celor mai multe autovehicule second-hand, fata de vechea taxa de prima inmatriculare.

Potrivit datelor furnizate de RAR, in primul semestru al anului, au fost inregistrate aproximativ 14.500 de autovehicule second-hand, iar din iulie, de cand s-a introdus taxa pe poluare, si pana in octombrie, s-au inregistrat aproape 74.000 de autovehicule.
Sursa: Avocat

vineri, 28 noiembrie 2008

Correa de Nord - o tara izolata . (foto)

O tara frumoasa dar care din pacate din cauza sistemului nu poate arata lumii intregi frumusetile ei.

Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democratică a Coreei, este un statpeninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) şi Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră). Această ultimă frontieră este constituită în zona demilitarizată. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontieră terestră cu ea, dar sunt despărţite de Marea Japoniei.

Partidului Muncitorilor din Korea este la putere din 1948. Kim Jong-il este Secretar General al partidului şi liderul suprem al ţării. (wikipedia)

Correa de Nord este o tara in care cetatenii ei nu au voie sa paraseasca tara, nu au voie sa detina un telefon mobil, nu au internet, televizoarele receptioneaza doar posturile oficiale de stat, sunt locuri in care cetatenii simpli nu au dreptul sa circule decat cu un anume "permis" obtinut de la autoritati... si multe alte lucruri care oamenilor din tarile libere li se par esentiale supravietuirii.

Oamenii sunt obligati sa iasa la diferite evenimente amintind romanilor de 23 august, coregrafii pe stadion facute cu o precizie incredibila.

In schimb sistemul Nord Correan a construit foarte multe cladiri si monumente impresionante.

joi, 20 noiembrie 2008

Cele mai usoare ecuatii matematice (funny)



Ecuatia 1
Omul = mancat + dormit + munca + distractie
Magar = mancat + dormit

Atunci:
Omul = magar + munca + distractie

Deci:
Omul - distractie = magar + munca

In alte cuvinte:
Omul care nu stie sa se distreze = Magar la munca

Ecuatia 2


Barbat = mancat + dormit + castig bani
Magar = mancat + dormit

Atunci
Barbat = Magar + castig bani

Deci
Barbat - castig bani = Magar

In alte cuvinte:
Barbatul care nu castiga bani = Magar

Ecuatia 3


Femeia = mancat + dormit + cheltuiala
Magarul = mancat + dormit

Atunci
Femeia = Magar + cheltuiala

Deci
Femeia - cheltuiala = Magar

In alte cuvinte
Femeia care nu cheltuie = Magar

Daca includem:


ecuatia 2 in ecuatia 3
Barbatul care nu castiga bani = Femeia care nu cheltuie

Deci, Barbatul castiga pentru a nu lasa Femeia sa devina Magar (Postulatul 1)

Si, Femeia cheltuie pentru a nu lasa Barbatul sa devina Magar (Postulatul 2)

Deci avem,
Barbat + Femeie = Magar + castig bani + Magar + cheltuiala

Atunci din postulatele 1 si 2 putem trage concluzia:
Barbatul + Femeia = 2 Magari care traiesc fericiti impreuna

luni, 17 noiembrie 2008

Catalin Zmarandescu Vs Tolea

Intr-un meci de wu-shu din 2007, Catalin Zmarandescu a dat recital. Acesta a intervenit in lupta dintre Tolea Ciumac si unul din luptatorii de la clubul Steaua Wu-shu. Imaginile spun totul...

miercuri, 12 noiembrie 2008

Orori ce se petrec anual in Insulele Feroe (Foto)

Acest crunt masacru este opera unor tineri care participa la el pentru a demonstra ca au devenit adulti (!!). Este absolut incredibil ca nu se poate face nimic pentru ca aceasta barbarie sa inceteze. O barbarie savarsita impotriva lui "Calderon", un delfin extrem de inteligent, care obisnuieste sa se apropie de oameni din curiozitate.







Scurt istoric al tarii: Insulele Feroe (sau Insulele Faroe, în feroeză: Føroyar, însemnând "Insulele Oilor",
daneză: Færøerne) sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoţia, Norvegia şi Islanda. Sunt o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948 şi, de-a lungul anilor, au preluat controlul asupra majorităţii problemelor de stat, exceptând apărarea (nu deţin o armată proprie organizată, care rămâne responsabilitatea Danemarcei, cu excepţia unei mici poliţii şi a Pazei de Coastă) şi relaţiile externe.


duminică, 9 noiembrie 2008

Asigurarea obligatorie a locuintelor intra in vigoare din 2009

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Legea reglementeaza conditiile asigurarii obligatorii a locuintelor aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice si raporturile dintre asigurat si asigurator, precum si drepturile si obligatiile fiecarei parti la contractul de asigurare obligatorie a
locuintelor.

De asemenea, actul normativ creeaza cadrul legal pentru constituirea, atributiile, organizarea si functionarea Poolului de
Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale.

Legea defineste dezastrul natural ca fiind: cutremur de pamant, alunecari de teren sau inundatii, daca se manifesta ca fenomene naturale. Despagubirile se vor acorda atat pentru daunele produse ca efect direct al producerii dezastrului natural, cat si pentru daunele aparute ca efect indirect, prin cauze generate de producerea dezastrului natural.

Sub incidenta proiectului de lege nu intra anexele si dependintele care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata, si nici bunurile din interiorul locuintei.

20.000 de euro, despagubire maxima

Potrivit legii, suma asigurata obligatoriu, adica suma asigurata ce poate fi acordata, este echivalentul in lei a 20.000 Euro pentru fiecare locuinta de tip A (constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si a 10.000 Euro, pentru fiecare locuinta de tip B (constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Prima obligatorie (suma de bani pe care o plateste proprietarul unei locuinte, in calitatea sa de asigurat, ori imputernicitul, contractantul sau reprezentantul legal al acestuia, in scopul contractarii unei asigurari de locuinte) reprezinta echivalentul in lei a 20 Euro pentru locuintele de tip A si, respectiv, a 10 Euro pentru locuintele de tip B. Polita de asigurare va fi valabila pe o perioada de 12 luni, cu incepere de la ora zero a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima obligatorie.

In cazul constructiilor cu destinatie de locuinta aflate in coproprietate, se va incheia cate un singur contract de asigurare obligatorie, pentru fiecare astfel de constructie in parte, indiferent de numarul coproprietarilor. In acest caz, se va plati o singura prima obligatorie iar procentul din aceasta, datorat de fiecare persoana coasigurata, se stabileste in raport de cota-parte din coproprietate care revine persoanei respective.

Aplicare din 2009

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor va intra in vigoare la 120 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Normele metodologice de aplicare se vor aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in termen de 90 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Potrivit legii, incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, emise in aplicarea acesteia, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa-si asigure toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale.

________

Legea, in forma trimisa la promulgare, poate fi vizualizata integral aici.

marți, 4 noiembrie 2008

Adrenalina romaneasca


REALITATEA.NET - Un tânăr s-a agăţat de o maşină şi a mers pe parbriz mai bine de 100 de metri în Galaţi - VEZI VIDEOce

Cascadoria a fost filmată cu camera radar a unui echipaj de poliţie. Oamenii legii nu au avut ce să le facă, pentru că nu au la dispoziţie nicio lege pe baza căreia să-i amendeze.

Poliţiştii au putut doar să-i sfătuiască părinteşte, pe cei doi tineri teribilişti, ca pe viitor să nu repete experienţa doarece riscă să îşi piardă viaţa.
Sursa:Realitatea

duminică, 2 noiembrie 2008

Drama unui fotbalist

Drama lui Viorel Turcu, fostul jucător din anii ‘80 de la FC Olt, FC Argeş, Dinamo şi Steaua, a început în 1996. Atunci, după ce s-a operat de un chist pancreatic, s-a pricopsit cu un diabet. După un accident banal la talpa piciorului drept, a făcut o infecţie, care, pe fondul bolii, s-a infectat. După o serie de patru operaţii, verdictul a fost necruţător. Singura soluţie era amputarea.

Cine este Viorel Turcu

- a jucat pentru FC Argeş 1975-1982
- la Steaua 1982-1985 şi 1987
- la Dinamo, în 1984
-a mai jucat la FC Olt, UTA, Zimbrul Chişinău, Szarvas (Ungaria)
- are peste 300 de meciuri în Divizia A şi a marcat peste 40 de goluri
- a fost selecţionat de 10 ori la naţională
- din 1987 a devenit antrenor

Fostul fotbalist, fostul component al naţionalei României, a trecut prin chinuri cumplite. “M-am chinuit îngrozitor. Aproape că am clacat. Şi fizic şi psihic. Slăbisem îngrozitor şi ajunsesem ca un cadavru. Alături de mine suferea şi familia mea. Uite, Camelia, soţia mea, a ajuns şi ea, acum, în spital. A făcut o cădere de calciu”.

A fost operat acum mai puţin o lună, la Spitalul Colentina. Piciorul i-a fost tăiat de la jumătatea gambei. “Am fost anesteziat numai de la brâu în jos. Când am auzit freza, am crezut că înnebunesc. În ziua aia Sara, căţeaua mea pitbull, pe care o am de opt ani, s-a agitat continuu acasă. Acum nu se mai dezlipeşte de mine şi stă numai lângă ciotul meu”.

Acum, Viorel e în plin proces de recuperare fizică. Face singur exerciţii acasă. Nu-şi permite să meargă la fizioterapeut. Soţia este în spital, iar băiatul lui, Cătălin, din salariul lui de proaspăt jandarm, nu poate suporta cheltuieli suplimentare. Medicamentele costă şi aşa o groază de bani. “De câteva zile am început să ies şi eu afară, în cârje”, ne spune Viorel. Dar tristeţea cea mai mare vine tot de la faptul că a fost uitat de majoritatea prietenilor săi. Şi pe vremuri, când nu avea probleme de sănătate, Viorel avea mulţi.

Bumbescu i-a rămas alături

Marea supărare a lui Viorel este că mai toţi prietenii şi foştii colegi de pe la echipele la care a jucat l-au uitat. Se simte părăsit. Nu vrea să dea anume. “Se ştiu ei”, zice el trist. L-au sunat însă oameni care chiar l-au surprins. Ion Motoc, Cornel Drăguşin.

Cel care i-a fost, însă, tot timpul alături, şi care îi este şi vecin, la doi paşi de stadionul Steaua, a fost “colonelul”, Adrian Bumbescu, fostul coechipier de la Steaua. “Este mare păcat. Nu l-a mai căutat mai nimeni. Şi doar se ştie ce a păţit. Bine, hai, că nu puteau să-l ajute material. Dar măcar un telefon, acolo, să vadă cum se simte omul... Doar au jucat împreună, au fost colegi... E trist, foarte trist”.

Sursa: CliCK