luni, 23 iunie 2008

Cel mai scump burger din lume


Reţeaua de fast-food-uri Burger King a lansat pe piaţă un sandviş care costă nici mai mult, nici mai puţin de 95 de lire sterline (aproximativ 435 lei), stabilindu-se astfel un nou record mondial în domeniu. Totul, însă, pentru un scop caritabil. Cel mai scump burger din lume poate fi comandat în prezent doar la restaurantul Burger King de pe strada Gloucester, din vestul Londrei, însă va fi în curând disponibil şi prin comandă telefonică, informează Skynews.com.

Printre ingredientele fine a ceea ce se numeşte simplu „Burgerul” se numără carnea wagyu (carne de vită de calitate superioară), trufe albe, felii de jambon „pata negra”, ceapă tăiată pai, oţet balsamic de Modena, frunze de fetica (salata mielului), sare roz din Himalaya, vin alb organic şi maioneză cu şofran iranian, într-o chiflă trecută prin praf de trufe albe. „Delicios. Ingredientele sunt de cea mai bună calitate”, a declarat un celebru bucătar pentru Sky News Online.

Vânzările de pe urma acestui burger vor merge către organizaţia caritabilă „Ajutaţi un copil din Londra”, care oferă asistenţă tinerilor abuzaţi, fără case, cu dizabilităţi, săraci sau bolnavi. „Burgerul” a bătut precedentul record pentru cel mai scump sandviş, obţinut de Daniel Boulud cu „DB Double Truffle Burger” în New York, în 1994, care costa 65 de lire sterline.

Sursa:Antena3.ro

Niciun comentariu: