luni, 25 februarie 2008

Un aeroport din Italia a angajat un vultur


Un aeroport din Italia a plătit 7.500 de lire sterline pentru un vultur, ca să ajute la menţinerea pistelor curate, fără animale sălbatice.

Acest lucru vine după ce, în oraşul Bari, a avut loc o serie de incidente pe pista aeroporturlui, care a trebuit să fie închisă datorită prezenţei vulpilor. Acestea vânau în cadrul aeroportului şoareci şi iepuri.

Operatorii de la aeroport speră ca Cheyenne, vulturul auriu în vârstă de şase luni, să le ţină după garduri, mai ales când vor avea pui în următoarele luni.

Aeroportul din Bari primeşte aproximativ două milioane de pasageri, astfel încât închiderea unei piste se dovedeşte extrem de costisitoare.

În SUA, în astfel de situaţii, se folosesc ultrasunete, capcane şi otrăvuri, însă vulturul reprezintă o premieră mondială.

Cheyenne are o anvergură a aripilor de aproape 2 metri şi poate ridica până la 18 kilograme, de trei ori mai mult greutatea corpului său. Antrenamentul s-a terminat, iar primul zbor de teste este aşteptat în cursul acestei săptămâni.

Sursa: Ananova
Foto: Daily Mail

Niciun comentariu: