vineri, 29 august 2008
marți, 26 august 2008
2008, cel mai rece an de la inceputul secolului
Temperaturile mai mici sunt efectul fenomenului La Nina, care genereaza o reducere a temperaturilor la nivel global. La Nina se manifesta prin racirea apelor de suprafata ale Oceanului Pacific, intre cele doua tropice.
Chiar si asa, 2008 va fi al zecelea an cel mai cald din 1850, iar specialistii britanici cred ca temperaturile vor creste din nou dupa ce fenomenul La Nina se va reduce ca amploare.
"Evenimentul major al acestui an este La Nina, care a determinat o reducere a temperaturilor la nivel global. La Nina s-a redus ca amploare in ultimele doua luni si acum avem conditii normale in Pacific", explica John Kennedy, cercetator la Met Office's Hadley Centre.
"Temperaturile din 2008 se vor situa sub media pe termen lung. Dar trebuie sa ne concentram asupra puternicului trend de incalzire cu care ne confruntam in ultimele decenii", spune Kennedy.
Gheata din zona arctica rezista mai bine decat in 2007
Unul dintre efectele cele mai dramatice ale cresterii temperaturilor a fost reducerea rapida a suprafetei de gheata din zona Oceanului Arctic, proces care s-a accelerat vizibil din 2000.
La inceputul anului, unii specialisti au crezut ca anul 2008 va consemna un nou record din acest punct de vedere, dupa ce in 2007 s-au inregistrat cele mai mari reduceri ale stratului de gheata.
In prezent, insa, gheata pare sa reziste mai bine decat anul trecut, desi expertii sunt ingrijorati de fragilitatea stratului de gheata, format in decursul unei singure ierni.
Recent, autoritatile canadiene au anuntat ca Pasajul Nordic este navigabil, desi pe unele portiuni se mai gasesc bucati de gheata plutind.
sursa
duminică, 24 august 2008
Bărbaţii cu mai multe soţii au o viaţă mai lungă

Cercetătorii arată că bărbaţii din culturile poligame trăiesc cu până la 12% mai mult decât cei care se limitează la una singură.
Se pare că bărbaţii în jurul cărora roiesc femeile o duc mult mai bine decât cei pe care îi aşteaptă acasă... doar una. Ei au mai multă grjă de propria persoană pe măsură ce îmbătrânesc, întrucât au o familie mare de întreţinut, arată un studiu al Universităţii Sheffield.
Lance Workman, un psiholog evoluţionist de la Universitatea Bath Spa a precizat că şi în societăţile monogame bărbaţii căsătoriţi trăiesc mai mult decât burlacii. Prin urmare, cu cât ai mai multe soţii, cu atât o duci mai bine.
Evoluţia ar putea avea un rol de jucat aici: în societăţile poligame există o adevărată competiţie pentru femei iar bărbaţii cei mai în formă se aleg cu fata şi cu copiii. Genele bune vor trece mai departe, asigurând o specie sănătoasă.
"Cei mai puternici bărbaţi pot avea patru, cinci soţii. Cei slabi, nici una. Femeile îl vor pe cel mai mare, cel mai puternic şi cel mai înţelept", a declarat Workman.
"Nu mă surprinde că bărbaţii poligami o duc mai bine, întrucât în societăţile monogame aceştia devin văduvi şi nimeni nu mai are grijă de ei", a precizat Chris Wilson, antropolog evoluţionist.
miercuri, 20 august 2008
Cercetătorii americani au creat cea mai performantă femeie virtuală - VIDEO

Se numeşte Emily. A luat naştere într-un laborator din California şi se mândreşte că poate imita la perfecţie expresia facială a persoanelor de sex feminin. Este vorba despre cea mai performantă femeie virtuală, creată după modelul unei celebre actriţe americane.
Graţie unei tehnologii ce redă în cele mai mici detalii expresia feţei şi mişcarea ochilor, cercetătorii americani au reuşit să creeze pe calculator un personaj aparent real, informează Daily Mail.
Fiecare expresie facială a celei mai performante creaturi virtuale are la bază o multitudine de mişcări independente şi aproape insesizabile. Realizatorii, experţi în jocuri video şi animaţii, spun că s-au concentrat asupra corectării mişcărilor prea simetrice şi au intervenit la culoarea ochilor şi a pielii.
Modelul utilizat pentru crearea lui Emily este actriţa Emily O'Brien, starul din celebrul serial american ''Tânăr şi neliniştit''.
Pentru crearea alte ego-ului virtual actriţa Emily O'Brien a fost aşezată într-o sferă cu lumini de tip LED şi fotografiată în 35 de posturi diferite. Modelele de lumini utilizate au permis captarea strălucirii pielii şi expresiilor faciale independent de tipul ei de ten, cu sute de măsurători pentru fiecare milimetru de piele.
O primă replică generată pe calculato a actriţei Emily O'Brien a fost creată de către cercetătorii de la Institutul pentru Tehnologii Creative din cadrul Universităţii de Sud din California. Mai apoi Emily a fost animată de către echipa de la Image Metrics, o companie care se ocupă cu realizarea imaginilor pe calculator pentrru filmele hollywoodiene şi jocurile video.
marți, 19 august 2008
Pestii mutanti invadeaza apele canadiene

Pestele deformat, care a fost capturat de doi adolescenti in lacul Athabasca, are doua guri suprapuse, mai multe randuri de dinti proeminenti si solzi diformi pe toata suprafata corpului. Evenimentul a atras atentia atat a reprezentantilor mass-media cat si a organizatiilor ecologiste si a celor de amerindieni din Canada, si vine pe fondul nemultumirii generale privind poluarea apelor cu substante chimice, provenite de la rafinaria din Fort McMurray.
Valul de isterie care a cuprins populatia este alimentat si de faptul ca pestele mutant nu reprezinta un caz izolat, numeroase exemplare de pesti sau batracieni deformati fiind semnalate de localnici in ultima perioada.
„Poluarea a produs deja mutatii genetice la animalele din zona. Este inspaimantator daca stai sa te gandesti la ce se intampla aici. Trebuie sa facem ceva cat mai repede cu putinta pentru a stopa aparitia si invazia acestor mutanti”, declara Shaylene Wiley, unul dintre activistii prezenti la fata locului.
Sursa:CBC
miercuri, 13 august 2008
Fetiţa care a cântat în deschiderea ceremoniei de la JO a făcut playback
Focul de artificii din deschiderea Jocurilor Olimpice, realizat pe computer nu a fost singura păcăleală de la ceremonie: fetiţa care a cântat imnul din deschidere a făcut playback, susţin jurnaliştii chinezi
Informaţia a fost confirmată chiar de directorul muzical al spectacolului. Organizatorii au apelat la această soluţie deoarece fetiţa aleasă pentru ceremonie nu avea voce, iar cea care avea voce, nu avea calităţi fizice deosebite. Presa a omagiat-o pe micuţa Lin Miaoke, o vedetă în devenire, cum au scris jurnaliştii. Nu a apărut însă niciun articol despre Yang Peiyi, adevărata cântăreaţă, o fetiţă durdulie şi cu dinţi strâmbi, după cum a fost descrisă de organizatori.
La sfârşitul săptămânii trecute, un ziar local, Beijing Times, dezvăluia că în transmisiunea directă de la deschiderea Jocurilor Olimpice a fost inserată o secvenţă de focuri de artificii, realizată pe calculator. Organizatorii spectacolului au recunoscut că au apelat la acest artficiu.
Sursa: Realitatea TV
joi, 7 august 2008
Floarea-cadavru, cea mai urât mirositoare plantă din lume, a înflorit la Grădina botanică din Belgia - FOTO

Când este vorba de campioana mirosului urât în lumea plantelor, înflorirea ei devine un eveniment. S-a întâmplat la Grădina botanică din Belgia. Când se deschide, floarea-cadavru poate ajunge la 3 metri înălţime şi miroase foarte urât (un amestec de carne putrezită şi miros de excremente).
Cea mai mare floare din lume, din specia Amorphophallus Titanum, a înflorit în Grădina botanică belgiană din Meise, potrivit agenţiei Belga, un eveniment rar pentru această plantă gigantică numită "floarea-cadavru" din cauza mirosului său.
Grădina botanică a anunţat pe 28 iulie că planta urmeză să înflorească, "spre surprinderea specialiştilor". Marţi, inflorescenţa a atins 155 de centimetri, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a grădinii botanice belgiene.
Floarea-cadavru este o floare deosebit de rară, care miroase ca un cadavru aflat în stare avansată de putrefacţie.
Planta provine din pădurile tropicale ale Insulei Sumatra (Marea Chinei de Sud) şi este una dintre marile atracţii ale grădinilor botanice din toată lumea. Floarea-cadavru măsoara doi metri înălţime. Mirosul pestilenţial pe care îl emană atrage muştele, dar nu pentru a le "mânca", ci pentru a le folosi ca vectori în polenizare.
Planta înfloreşte la intervale mari de timp care pot dura câţiva ani. Adusă în Europa la finalul secolului al XIX-lea, ea a înflorit pentru prima dată în 1889 într-o grădină botanică din Londra, iar al doilea eveniment de acest gen a avut loc abia în 1926, a spus un angajat al grădinii botanice.
Sursa: Realitatea.net
luni, 4 august 2008
vineri, 1 august 2008
Iti pasa? Da o mana de ajutor!
Noua ne pasa.
Voua ?
ESTI PIETON ? Vino cu o sticla de apa plata
ESTI CU MASINA ?
Vino cu un bax de apa plata.
UNDE ?
In piata din fata Casei Poporului- Palatul Parlamentului .
CAND ?
Duminica 03 August orele 10:00-13:00
DE CE ?
PENTRU MARAMURES BUCOVINA SI MOLDOVA.
APA NOASTRA FACE MAI MULT DE 300 DE LEI (ATAT CAT LE DA GUVERNUL) Pentru ca NE PASA !
VII, DEPUI APA SI PLECI. ANONIMI, UMANITARI CUM POT FI ROMANII CAND LE PASA.
CITESTE SI DA MAI DEPARTE ! FORUMURI, EMAIL, BLOGURI !
AVEM trei zile sa aratam ca INTERNETUL ROMANESC ESTE O FORTA !!!