miercuri, 20 august 2008

Cercetătorii americani au creat cea mai performantă femeie virtuală - VIDEO


Se numeşte Emily. A luat naştere într-un laborator din California şi se mândreşte că poate imita la perfecţie expresia facială a persoanelor de sex feminin. Este vorba despre cea mai performantă femeie virtuală, creată după modelul unei celebre actriţe americane.

Graţie unei tehnologii ce redă în cele mai mici detalii expresia feţei şi mişcarea ochilor, cercetătorii americani au reuşit să creeze pe calculator un personaj aparent real, informează Daily Mail.

Fiecare expresie facială a celei mai performante creaturi virtuale are la bază o multitudine de mişcări independente şi aproape insesizabile. Realizatorii, experţi în jocuri video şi animaţii, spun că s-au concentrat asupra corectării mişcărilor prea simetrice şi au intervenit la culoarea ochilor şi a pielii.

Modelul utilizat pentru crearea lui Emily este actriţa Emily O'Brien, starul din celebrul serial american ''Tânăr şi neliniştit''.

Pentru crearea alte ego-ului virtual actriţa Emily O'Brien a fost aşezată într-o sferă cu lumini de tip LED şi fotografiată în 35 de posturi diferite. Modelele de lumini utilizate au permis captarea strălucirii pielii şi expresiilor faciale independent de tipul ei de ten, cu sute de măsurători pentru fiecare milimetru de piele.

O primă replică generată pe calculato a actriţei Emily O'Brien a fost creată de către cercetătorii de la Institutul pentru Tehnologii Creative din cadrul Universităţii de Sud din California. Mai apoi Emily a fost animată de către echipa de la Image Metrics, o companie care se ocupă cu realizarea imaginilor pe calculator pentrru filmele hollywoodiene şi jocurile video.


Niciun comentariu: