vineri, 28 noiembrie 2008

Correa de Nord - o tara izolata . (foto)

O tara frumoasa dar care din pacate din cauza sistemului nu poate arata lumii intregi frumusetile ei.

Coreea de Nord, oficial denumită Republica Populară Democratică a Coreei, este un statpeninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) şi Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră). Această ultimă frontieră este constituită în zona demilitarizată. Japonia, vecinul maritim al Coreei, nu are frontieră terestră cu ea, dar sunt despărţite de Marea Japoniei.

Partidului Muncitorilor din Korea este la putere din 1948. Kim Jong-il este Secretar General al partidului şi liderul suprem al ţării. (wikipedia)

Correa de Nord este o tara in care cetatenii ei nu au voie sa paraseasca tara, nu au voie sa detina un telefon mobil, nu au internet, televizoarele receptioneaza doar posturile oficiale de stat, sunt locuri in care cetatenii simpli nu au dreptul sa circule decat cu un anume "permis" obtinut de la autoritati... si multe alte lucruri care oamenilor din tarile libere li se par esentiale supravietuirii.

Oamenii sunt obligati sa iasa la diferite evenimente amintind romanilor de 23 august, coregrafii pe stadion facute cu o precizie incredibila.

In schimb sistemul Nord Correan a construit foarte multe cladiri si monumente impresionante.

Niciun comentariu: