miercuri, 3 decembrie 2008

19% dintre autovehiculele second-hand din UE, respinse de RAR


In luna noiembrie, Registrul Auto Roman (RAR) a respins peste 19% dintre autovehiculele second-hand, importate din Uniunea Europeana.

RAR a inregistrat, luna trecuta, aproximativ 51.000 prestatii la nivel national din care au fost admise peste 41.000 de autovehicule. De asemenea, RAR a respins 9.492 de autovehicule, reprezentand 19% din totalul masinilor cumparate la mana a doua.

Peste 3.100 dintre acestea au fost respinse din cauza problemelor la sistemul franare, in timp ce 1.100 de vehicule au fost respinse pe probleme de poluare, iar peste 750 de vehicule aveau probleme la sistemul de directie.

Numarul masinilor respinse a crescut cu aproximativ 500 de unitati fata de luna octombrie, cand peste 44.000 autovehicule au fost admise, iar aproape 9.000 nu au trecut de testarea RAR.

De la inceputul anului si pana acum, numarul autovehiculelor respinse de RAR a crescut semnificativ. Astfel, daca in luna ianuarie au fost respinse aproximativ 1650 de vehicule, in luna iulie peste 4400 nu au trecut de testarea RAR, urmand ca in noiembrie, numarul acestora sa se dubleze, depasind 9400 de masini respinse.

Aceste cifre se explica si prin faptul ca importurile de masini second-hand au crescut de la 1 iulie, cand a fost introdusa taxa de poluare pentru autovehicule, cu o valoare mai mica in cazul celor mai multe autovehicule second-hand, fata de vechea taxa de prima inmatriculare.

Potrivit datelor furnizate de RAR, in primul semestru al anului, au fost inregistrate aproximativ 14.500 de autovehicule second-hand, iar din iulie, de cand s-a introdus taxa pe poluare, si pana in octombrie, s-au inregistrat aproape 74.000 de autovehicule.
Sursa: Avocat

Un comentariu:

Anonim spunea...

Solutia:nu va mai cumparati masini