luni, 24 martie 2008

In muzica, Wikipedia inainte de MySpace


La o cautare pe Google, fanii unui artist intra mai intai pe pagina lui de Wikipedia si apoi pe pagina lui de MySpace.


Atunci cand fanul unui artist ii cauta numele pe Google, primele trei rezultate sunt site-ul oficial al artistului respectiv, pagina de pe Wikipedia si pagina lui de pe MySpace, de cele mai multe ori in aceasta ordine. Asta pentru ca utilizatorii de Internet citesc mai intai articolul de pe enciclopedia online, si abia apoi intra pe MySpace, potrivit unor date Yahoo preluate de Billboard.com.


Singura problema este ca formatiile, cantaretii si reprezentantii lor investesc resurse mai ales in site-ul web si in MySpace, iar pagina de Wikipedia este de obicei trecuta cu vederea. Potrivit informatiilor Yahoo, prioritatile managerilor si caselor de discuri ar trebui sa se schimbe. Astfel, cei care navigheaza in cautarea informatilor despre cantareti prefera Wikipedia in defavoarea MySpace cu o rata de peste 2 la 1.


„Interesul pe care il aveau fanii de a viziona pagina de MySpace a formatiei preferate paleste in favoarea vizitarii paginii de Wikipedia”, a declarat John Lenac, head of programming and label relations la Yahoo. „In ultimele sase luni chiar l-a depasit”.


Cu toate acestea, in comparatia cu profilele de artisti de pe MySpace, paginile de pe Wikipedia sunt mult mai putine – 3 milioane, respectiv in jur de cateva zeci de mii, potrivit declaratiei lui Jay Walsh, director de comunicare al Fundatiei Wikipedia.
Sursa:Notoriu.ro

Niciun comentariu: