miercuri, 12 martie 2008

Romanii: Escroci full time


Fraudele pe web sunt principala sursa de venit pentru unii dintre concetatenii nostri.

Mark Lee, directorul pentru securitate al eBay Marea Britanie, sustine ca majoritatea fraudelor prin e-mail, cunoscute sub numele de phishing, provin in special din Romania, China si Rusia.

“Aceste atacuri sunt cu siguranta organizate. Exista orase in Romania unde toate eforturile se concentreaza asupra site-urilor precum eBay, ca reprezentand principala sursa de venit”, spunea Lee in cadrul unei conferinte despre fraudele prin internet, ce a avut loc in Londra.

Utilizatorii cunoscutului site de licitatii sunt ademeniti sa-si dezvaluie datele personale confidentiale, ei reprezentand o prada destul de usoara pentru escroci, dat fiind ca pe eBay se realizeaza transferuri de bunuri sau bani bazate in primul rand pe incredere. In momentul de fata, atacurile de tip phishing raman principala problema cu care se confrunta utilizatorii site-ului.

De vina ar fi, spun oficialii eBay, faptul ca “nu exista teama de o pedeapsa concreta”. Mai mult, singura metoda eficienta pana acum in combaterea phishing-ului s-au dovedit a fi informarea si masurile de securitate cu care sunt dotate noile motoare de cautare pe internet.

In Romania, spre exemplu, toate eforturile de a stopa astfel de infractiuni se concentreaza asupra Bucurestiului. Insa o echipa a companiei a descoperit circa 200 de fraude ce vizau eBay in orase mai mici. In iunie 2007, compania a facut publice detaliile privind o campanie desfasurata pe parcursul a trei ani, cu scopul de a stopa fraudele comise de romani pe web. Ca urmare a acestei campanii, au fost arestate cateva sute de persoane.
Sursa: Notoriu.ro

Niciun comentariu: