miercuri, 19 martie 2008

Saw IV invinge cenzura


Comisia de rating si-a revizuit decizia de a interzice filmul, luata pe 5 martie, si Saw IV va putea rula in cinematografe.

Comisia s-a intrunit astazi, din nou, dar cu participarea unui numar mai mare de membri, potrivit portalului acasa.ro. In urma discutiilor dintre membrii comisiei, al patrulea film din seria „Saw” a primit calificativul IM-18, care se traduce prin „interzis minorilor sub 18 ani”.


Premiera filmului a fost, totusi, amanata pentru 28 martie 2008, desi acesta ar fi trebuit sa fie lansat in Romania vineri, 14 martie. Initial, pelicula primise de la comisia de rating calificativul IM-18-XXX, care se acorda filmelor interzise minorilor si proiectiei cu public, pe motiv ca ar contine scene cu un continut excesiv de cruzime sau sadism.


Dupa decizia de saptamana trecuta, distribuitorii peliculei, New Films Romania, au depus o contestatie fata de aceasta. Filmul a fost difuzat pana acum in 40 de tari sub acelasi calificativ: interzis minorilor sub 18 ani. Numai in Suedia si Franta comisiile de rating au fost mai indulgente, acordand calificativul „interzis sub 16 ani”.

Sursa: Notoriu.ro



Niciun comentariu: