luni, 10 martie 2008

Saw IV, interzis in Romania


Puzzle mortal 4, care trebuia sa aiba premiera saptamana viitoare, a fost interzis in cinematografe de catre comisia de rating.


Al patrulea film din seria “Saw”/“Puzzle mortal”, despre un ucigas in serie numit Jigsaw, a fost interzis in cinematografele din Romania pe motiv ca ar fi fost excesiv de sadic, potrivit editiei online a Evenimentului Zilei.


Decizia interzicerii acestui film a apartinut comisiei de rating, care stabileste caror audiente le este adresat filmul si care i-a acordat calificativul I.M.-18-XXX, care se acorda filmelor interzise minorilor si proiectiei cu public. Saw IV, regizat de Darren Lynn Bossman, are in distributia sa actori precum Tobin Bell (Jigsaw), Scott Patterson si Costas Mandylor.


Romania este singura tara in care pelicula a fost interzisa, pe cand in state precum Franta si Suedia, thriller-ul sangeros a fost restrictionat pentru tinerii sub 16 ani. Comisia de rating si-a motivat decizia spunand ca filmul contine scene cu un continut excesiv de cruzime sau sadism.


“Saw IV” ar fi trebuit sa aiba premiera pe 14 martie. Distribuitorii peliculei, New Films Romania, au contestat decizia comisiei de rating si au programat o audienta cu directorul institutiei, Eugen Serbanescu, pe 12 martie. “Din cate am aflat noi, filmul nu a mai fost interzis in nicio tara si Saw I, II, III nu au fost interzise”, a declarat reprezentantul New Films, Diana Gheorghis.


A patra parte a seriei “Saw” a fost lansata anul trecut, de Halloween, si a rulat in cinematografe din 40 de tari.

Niciun comentariu: