sâmbătă, 15 martie 2008

Noua vedeta a YouTube-ului


Peste 65.000 de oameni au vizionat clipurile postate pe YouTube de monseniorul Tettamanzi.

Arhiepiscopul Milanului a devenit vedeta pe YouTube dupa ce a inceput sa raspunda la intrebari in fiecare saptamana pe siteul de video sharing. Pana acum, cel mai popular clip al arhiepiscopului a fost vizionat de peste 65.000 de ori, au declarat surse din arhidieceza Milanului.

Arhiepiscopul Dionigi Tettamanzi a postat pe YouTube clipuri video de aproximativ 10 minute in care raspunde la diverse dileme teologice. “Primul clip, postat acum o luna, a fost vazut de peste 65.000 de ori, in special de italieni, austrieci si spanioli”, a declarat purtatorul de cuvant al acestuia. Pana acum arhiepiscopul a primit 400 de intrebari de la internauti, cum ar fi “De ce oamenii botezati sunt considerati copiii lui Dumnezeu? Nu suntem cu totii copiii lui Dumnezeu?” sau “Exista botezul pe vremea lui Iisus?”.

Parintele Milanului a declarat ca arhidieceza din nordul Italiei a fost de acord sa lanseze aceasta initiativa pe YouTube, “pentru ca este un site generalist si secular si astfel un public larg va putea beneficia de invataturile religioase ale monseniorului Tettamanzi”. De asemenea, parintele Milani, purtatorul de cuvant al arhiepiscopului, a mai declarat ca initiativa a fost foarte bine primita de Biserica Catolica Italiana.

Monseniorul Tettamanzi este una dintre cele mai liberale personaje din fruntea Bisericii Catolice si este posibil ca acesta sa fie urmatorul candidat din partea bisericii italiene pentru functia de papa.

Niciun comentariu: