luni, 14 aprilie 2008

Copiii petrec aproximativ 103 minute pe zi pe Internet



Deşi este considerat o sursă modernă de cunoaştere, Internetul poate deveni pentru copii extrem de periculos. Ultimele studii arată că frecvenţa utilizării calculatorului şi a Internetului de către copii, în defavoarea altor activităţi, a crescut din ce în ce mai mult.

Potrivit celui mai recent studiu al Consiliului Naţional al Audiovizualului, 73% dintre copiii cu vârste între 6 şi 15 ani, au auzit de Internet, iar dintre acestia trei sferturi l-au utilizat, cel mai adesea, acasă, la şcoală sau la prieteni. 44% dintre copii utilizează Internet-ul iar 64% dintre aceştia o fac cel puţin o dată pe săptămână.

Într-o zi obişnuită copiii petrec, în medie 103 minute utilizând Internet-ul. Cei mai mulţi, ca să se joace. Sunt urmaţi însă, extrem de aproape, de cei care folosesc Internetul doar ca să converseze cu prieteni, colegi sau... necunoscuţi. Ceilalţi în special ascultă muzică, dau e-mailuri sau îşi caută informaţii. Pentru majoritatea copiilor şi adolescenţilor, calculatorul înseamnă relaxare sau un mijloc foarte la îndemână, de comunicare.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu: