miercuri, 30 aprilie 2008

VIDEO Stejar provoaca Bergenbier in batalia pentru adevaratii barbati ai Romaniei

Berea Stejar, aflata in portofoliul agentiei de publicitate Next, ataca la baioneta una dintre cele mai vizibile campanii publicitare din ultima perioada - cea desfasurata de Bergenbier si Leo Burnett pentru legalizarea Zilei Barbatului. Stejar crede ca demersul Bergenbier/Leo este "foarte frumos", dar provoaca la o batalie de pozitionare: care este cea mai barbateasca bere.

Campania Stejar, bere a SAB Miller/Ursus Breweries, vine la scurt timp dupa ce compania a lansat pe piata o alta bere, Redds, prezentata ca o bere dulce, de socializare, numai buna pentru doamne si domnisoare. Dar pentru ca sociabili sunt si domnii care pledeaza, in campania Bergenbier/Leo, pentru legalizarea Zilei Barbatului (o initiativa a Organizatiei Barbatilor din Romania), Stejar incearca sa preia initiativa si incearca sa stabileasca o noua definitie pentru barbatul adevarat, intr-o atmosfera de "stand-up comedy".

"Cica vor uni sa faca o zi in care sa ne sarbatoreasca noua barbatia. Foarte frumos. Lipseste doar o bere pe masura", spune personajul din noua reclama, preluata si comentata pe indelete, in ultimele zile, pe diverse bloguri. La final, acelasi personaj invita amatorii sa viziteze site-ul special creat pentru campanie, bereastejar.ro, si sa raspunda, intr-un test grila, cum e un barbat adevarat. Definitia finala, "de verificare", vine in format sugestiv text/imagine de pe wikipedia :).

Campania Stejar a fost lansata cu putin timp inainte de 5 mai, zi in care barbatii sunt invitati sa petreaca Ziua Barbatului la un concert cu Iris, Simplu, Ana Lesko si Anda Adam, intr-un parc bucurestean.

Clipul Stejar:
Clipul Ziua Barbatului:

Niciun comentariu: