joi, 10 aprilie 2008

O televiziune la 90.000 de romani


Romania are 79 de televiziuni pentru 7,4 milioane de case cu televizor, conform bazei Masive.

In Romania exista 79 de televiziuni pentru 7,4 milioane de case, conform bazei de date Masive, lansata miercuri de Comisia Europeana si European Audiovisual Observatory, anunta Mediafax. Cifra se refera la televiziuni nationale si regionale, acestora alaturandu-se un numar de aproape 200 de posturi locale, cnofmr datelor CNA.



Problema numarului mare de televiziuni din Romania apare destul de frecvent in discursurile specialistilor de media. Intr-o editie a emisiunii Media Brief, Attila Gasparik, vicepresedintele CNA punea calitatea slaba a productiilor de televiziune din Romania, in parte pe seama ofertei prea mari, care in loc sa creeze competitie, genereaza delasare.

In vreme ce in Romania varfurile zilei inseamna o audienta undeva in jurul a 16% cota de piata, in tari cu o oferta mai redusa, dar mai buna calitativ, cea mai buna emisiune a unei seri poate atinge si 60-65% cota de piata, cum este cazul unor seriale ca Dr. House in Ungaria.


Masive contine date despre peste 3.000 de canale de televiziune si peste 2.600 de companii din 29 de state, membrele Uniunii Europene plus Croatia si Turcia. Baza de data Masive poate fi accesata gratuit pe internet la adresa mavise.obs.coe.int. Baza de date a Uniunii Europene nu este completa, urmand sa fie actualizata. In prezent, exista circa 7.000 de posturi de televiziune in Europa.
Sursa: Notoriu.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

mai sunt cam multe posturi de televiziune...cand dai drumul la TV nu stii pe ce sa te uiti ca sunt o gramada si in plus jumatate din ele nu sunt cine stie ce!