sâmbătă, 19 aprilie 2008

Un elev de doar 13 ani din Germania a făcut de râs NASA

Un elev în vârstă de doar 13 ani din Germania a făcut de râs Agenţia Spaţială Americană. Copilul a corectat o serie de calcule făcute de specialiştii NASA, care indicau şansele ca un asteroid să lovească Pământul.

NASA a recunoscut eroarea. Ştirea a apărut astăzi, într-un ziar german. Nico Marquardt a folosit datele Institutului de Astrofizică din Potsdam şi a ajuns la concluzia că şansele ca un asteroid să lovească Terra sunt de 1 la 450. Potrivit calculelor făcute de specialiştii NASA şansele ca asteroidul Apophis să lovească Terra erau de numai 1 la 45.000.

Asteroidul Apophis - care în greacă înseamnă Distrugătorul - se va apropia cel mai mult de Pământ pe 13 aprilie 2029. Micul geniu în astrofizică a calculat că, dacă asteroidul se loveşte de unul dintre cei peste 40.000 de sateliţi artificiali, traiectoria îi va fi schimbată, aşa că ar putea lovi Pământul peste 28 de ani, când va trece din nou pe lângă noi.

Atât Nico Marquardt, cât şi specialiştii de la NASA sunt de acord că un asemenea impact ar însemna sfârşitul vieţii pe pământ. NASA lucrează deja pentru găsirea unor soluţii de distrugere a asteroidului.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu: