duminică, 27 aprilie 2008

VISE DE LUX. TOP 10 CELE MAI SCUMPE CAMERE DE HOTEL DIN LUME (GALERIE FOTO)


Ce poţi face cu 25.000 de dolari? Poţi cumpăra o maşină de clasă medie, poţi achiziţiona un teren de casă în afara Bucureştiului, sau poţi face o excursie în jurul lumii. Mai există însă o variantă pentru cei bogaţi: o noapte de cazare în Bahamas. Cea mai scumpă cameră de hotel din lume este în Bahamas. 25.000 de dolari pe noapte costă apartamentul de zece camere situat pe podul ce uneşte cele două turnuri ale hotelului Atlantis, din Paradise Island.


Pe poziţia a doua este apartamentul imperial al hotelului President Wilson din Geneva. Situat la ultimul etaj, apartamentul de 23.000 de dolari este considerat ideal pentru cei care ţin la intimitate şi, mai ales, la securitate. Geamurile şi uşile sunt blindate, iar panorama este de vis: lacul Geneva şi Mont Blanc.


Podiumul este completat de Hotelul Martinez din Cannes
.

O noapte în apartamentul prezidenţial cu vedere spre celebra „La croisette” îţi scoate din buzunar 18.000 de dolari. Nu degeaba, este singurul penthoase cu terasă de pe Coasta de Azur şi poate găzdui petreceri cu peste 100 de invitaţi. Legenda spune că un şeic arab a vrut să-l închirieze pe cinci ani, dar a fost refuzat.



Pentru locul 4
trebuie să travesăm oceanul.
Ne oprim la New York, ne cazăm la Plaza Hotel şi cerem cheia de la Presidential Suite. 15.000 de dolari pentru cinci camere, cinci băi, un asistent şi un bucătar personal, inclusiv o terasă cu vedere spre Central Park şi o colecţie de 2.000 de sticle de vin.







Ne întoarcem pe bătrânul continent
pentru Villa La Cupola. Roma, pe Via Vittoria Veneto, şi totul aminteşte de marele imperiu, mai puţin nota de plată: 14.500 de dolari pentru mai puţin de 24 de ore de Dolce Vita.







Rămânem în Italia pentru locul 6,
ocupat de apartamentul prezidenţial al hotelului Cala di Volpe, situat pe Costa Smeralda, în estul Sardiniei. Costă 14.000 de dolari, dispune de o piscină cu apă de mare şi a devenit celebru în 1977, când aici au fost filmate mai multe scene din filmul „James Bond, Spionul Care M-a Iubit”.










Locul 7 revine hotelului
Fairmont San Francisco. Trei dormitoare, o sufragerie pentru 50 de oaspeţi, o librărie, o sală de biliard şi o cameră secretă fac din Penthouse Suite cel mai scump apartament de pe Coasta de Vest: 10.000 de dolari pe noapte.




Din top nu putea lisi Beverly Hills. Hotelul preferat al starurilor de cinema, Regent Beverly
Wilshire a fost inaugurat în anul primei ediţii a Premiilor Oscar. Acum doi ani, la ultimul etaj a fost amenajat un apartament de lux, cu un tarif de 7.500 de dolari. Aici totul poate fi acţionat din telecomandă, inclusiv încălzirea scaunului de toaletă.






Acelaşi tarif şi în Istanbul. Aşa-numitul apartament al Sultanului din hotelul Çirağan Palace
este considerat un exemplu de opulenţă orientală. Este decorat numai cu materiale naturale, are aproape 400 de metri pătraţi şi o privelişte superbă spre Bosfor.









Pe poziţia a zecea este cel mai scump apartament din
Paris: Belle Etoile Suite din Hotelului Meurice
.
Situat pe Rue de Rivoli, la ultimul etaj, apartamentul de 7.300 de euro pe noapte este înconjurat de o terasă ce oferă o privelişte panoramică a metropolei franceze.







Surprinzător, singurul hotel de şapte stele din lume nu intră în top zece. Cele două apartamente regale de la Burj Al Arab costă fiecare mai puţin de 7.000 de dolari pe noapte. Chiar dacă oaspeţii sunt aşteptaţi la aeroport cu un Rolls Royce, iar apartamentele dispun de lifturi private, paturi rotative sau săli de cinema.

Sursa: Antena 3

Niciun comentariu: